ceturtdiena, 2015. gada 23. jūlijs

Triki


  1. Saņemiet izdevīgāku piedāvājumu Jūsu hipotēkai

Mēģiniet pārslēgt savu hipotekāro kredītu uz fiksētu procentu likmi vai nepārsniedzamo procentu likmi. Pārbaudiet, kādi piedāvājumi ir pieejami, bet arī pārbaudiet savu pašreizējo pakalpojumu sniedzēju, varbūt viņi var piedāvāt Jums labāku piedāvājumu. Tas ir viņu interesēs un Jūs, iespējams, būsiet pārsteigts par to, ko viņi ir gatavi darīt, lai paturētu klientus.

  1. Atrodiet labāko piedāvājumu par Jūsu automašīnas un mājas apdrošināšanu

Pārbaudiet tirgu, lai atrastu izdevīgākus piedāvājumus. Ir salīdzināšanas vietnes, kas ļauj Jums viegli salīdzināt dažādu pakalpojumu sniedzēju cenas sekundēs; vienkārši aizpildiet vienu veidlapu un ļaujiet viņiem darīt pārējo. Jūs varat salīdzināt visas Jūsu apdrošināšanas vajadzības kopā, pārbaudiet mājas, auto apdrošināšanu, bet neaizmirstiet, ja Jums ir nepieciešama ceļojuma apdrošināšana, Jūs varat saņemt izdevīgāku piedāvājumu no neatkarīga apdrošinātāja, nevis izmantojot ceļojumu aģentu.

Ūdens un nauda

Ūdens ir lieliska metafora personīgajām finansēm un to pārvaldīšanai. Tas plūst iekšā un ārā no mājām, tajā pašā laikā, mēs īsti par to nepadomājam, līdz mēs neesam ieguvuši pietiekami daudz. Ūdens plūsmu un virzienu var arī kontrolēt ar santehnikas un cauruļvadu palīdzību, un mēs varam likt tam iet tur, kur tas ir nepieciešams un kad tas nepieciešams, tikai pagriežot krānu. Patiesībā, kad ūdensvads pārsprāgst, mēs krītam panikā un zvanām ekspertiem, lai tie veiktu ārkārtas remontu!

Tātad, kāpēc mēs nekrītam panikā, kad mūsu dzīvesveidā rodas naudas noplūde?

Fakts ir tāds, ka, tāpat kā nepamanīts ūdensvada plīsums, arī naudas aizplūšana nederīgos tēriņos var palikt nepamanīta ilgu laiku. Lielākā daļa cilvēku neredz vai nesaprot, kur paliek visa viņu nauda. Simtiem vai pat tūkstošiem eiro noplūst katru dienu no miljoniem cilvēku visā pasaulē tikai tāpēc, ka viņi neredz, kas notiek, vai neapzinās, ka to ir viegli labot. Vai esat viens no tiem?

Finanšu noplūde rodas, kad cilvēki nekontrolē, kur tā tiek tērēta un nevar pievienot atsevišķus kredītkaršu darījumus kopējam rēķinam mēneša beigās. Finanšu noplūde ietver manipulācijas un neapzinātus tēriņus veikalos, iegādājoties apģērbu bērniem, iepērkoties reklāmu mudinātiem u.c. Cilvēki nelietderīgi tērē naudu, kad viņi ēd pārāk daudz, dzer pārāk daudz, iepērkas pārāk daudz vai tērē pārāk daudz. Cilvēkiem, kas to dara, nav sistēmas, lai sekotu saviem tēriņiem. Vai esat viens no tiem?

trešdiena, 2015. gada 22. jūlijs

Ēšana ārpus mājas

Šķiet, ka mēneša beigās Jums nekad nav palicis pāri pietiekami daudz līdzekļu, vai to nav vispār. Kad Jums tas ir apnicis, Jūs nospraužat sev mērķi izveidot budžetu. Tātad, Jūs un Jūsu laulātais (vai varbūt tikai Jūs) apsēžaties un pierakstāt visu, ko esat iztērējuši pēdējā mēneša laikā un Jūs jūtaties apņēmības pilni. Jums ir plāns.

Problēma, ar ko sastopas lielākā daļa mājsaimniecību, ir tuvāko nedēļu laikā gaidāmie "neparedzētie" izdevumi. Līdz ar tiem, budžeta plāns ir izkūpējis gaisā. Apskatīsim budžeta apdraudējumus, ko Jūs varētu uzskatīt par "neparedzētiem".

Es bieži tiekos ar cilvēkiem, kuri tērē vairākus desmitus eiro dolāru mēnesī restorānu apmeklējumiem. Tās varētu būt pusdienas, vakariņas vai abi. Personīgi, es mīlu restorānu ēdienu, bet es bieži uz tiem negāju, kad mēģināju atbrīvoties no parādiem: Rolton nūdeles un saldētas picas bija mūsu ēdienkartes pamata sastāvdaļas. Tagad mēs varam reizēm baudīt jauku maltīti, bet mēs mēģinām uz tā ietaupīt, jo ir tik daudz citu veidu, kā tērēt savu naudu. Tātad mans padoms ir ņemt līdzi pusdienas uz darbu un nedoties uz restorāniem pārāk bieži. Vienīgais izņēmums ir, ja esat izkļuvis no parādiem, Jums ir 6 mēnešu izdevumi ārkārtas krājkontā, Jūs esat atlicis 15% pensionēšanās kontā un bērnu koledžas fondā. Tādā gadījumā Jūs varat doties uz restorāniem, kad vien vēlaties, kamēr vien Jūs tam laicīgi veltāt vietu budžetā.

Dāvanas

Ir daudzas reizes, kad es nosūtu klientiem sākotnējās budžeta darblapas un kategorija "dāvanas" paliek tukša. Kad es ar klientiem tiekos, es saprotu, ka tas nav tāpēc, ka viņi to palaida garām, tas ir tāpēc, ka viņi tiešām nezina, ko viņi tērē. Dāvanas ir kategorija, kur mēs varam viegli tērēt tūkstošiem eiro gadā. Tas ir labi, starp citu, ja Jūs varat to atļauties. Tomēr, ja Jūs neesat spējīgi rūpēties par savām finansēm, Jums nav nepieciešams tērēt tūkstošiem eiro par dāvanām citiem cilvēkiem. Ko es ieteiktu darīt, ir būt radošiem ar dāvanām. Ja Jums labi padodas rokdarbi, Jūs varat viņiem kaut ko izveidot. Lielākā daļa cilvēku atcerēsies un saglabās šīs dāvanas daudz ilgāk nekā citas mantas, kaklasaites vai saldumus. Galvenais ir noteikt summu, ko Jūs pēc Jūsu domām varat gada laikā tērēt dāvanu iegādei. Padomājiet par to, cik daudz cilvēku Jums deva dāvanas uz dzimšanas dienu un Ziemassvētkiem, un mēģiniet paredzēt izdevumus nākamajam gadam. Saskaitiet kopējo summu, ko Jūs plānojat gada laikā, sadaliet to ar divpadsmit un ierakstiet šo summu savā budžetā katru mēnesi. Atlieciet šo naudu katru mēnesi un ievietojiet to krājkontā ar apzīmējumu "dāvanas".