pirmdiena, 2015. gada 9. novembris

Parādu nežēlība parādniekiem

Parādu nežēlība kļūst reāla, kad parādnieki redz, kā katru mēnesi daļa no ienākumiem aiziet kredītu un rēķinu apmaksā, lai gan viņi vairs neatceras, kam izmantoja kredīta līdzekļus. Procentu likmes veido vairumu ikmēneša minimālo maksājumu. Kredīta pamatsummas tiek nomaksātas tikai minimāli vai nemaz, un parādu cikls turpina plūst caur budžetu. Pa to laiku, mājsaimniecības cīnās ar ikmēneša maksājumiem, saglabājot savu atkarību no kredītkartēm un ātro kredītu aizdevējiem priekšgalā. Cilvēki, kas izmanto trešās puses naudu, lai atbalstītu budžeta prasības, reti kad var atskaitīties par saviem parādiem.

Bieži vien, lai kas arī tika iegādāts par kredīta līdzekļiem, sen jau ir nolietots vai izmests, vai aizmirsts līdz brīdim, kad nauda tiek faktiski atmaksāta. Pārtikas preces, vakariņas restorānā, izbraucieni ar ģimeni, pat kurpes un apģērbs bērniem ir pagātnē, un rēķini turpina nākt. Lielāki pirkumi, piemēram, mēbeles un tehnika visbiežāk joprojām būs mājas, bet ar zemāku vērtību. Aizņēmēji galu galā maksā dubultā vai vairāk par priekšmetiem, atmaksājot kredītus. Obligātie maksājumi ir kredīta atmaksa gliemeža tempā. Tas ir perfekts piemērs budžeta un parādu nežēlībai.

Kad kredītņēmēji nonāk finanšu sarežģījumu priekšā, tiem nav papildus naudas, un kredīti vairs nav pieejami, tādēļ alternatīvi risinājumi, piemēram, ātrie kredīti internetā ir kļuvuši par populāru finanšu resursu. Pieteikumi ir viegli, un nauda tiek piešķirta ļoti ātri. Tas ir ideāls risinājums tiem, kas knapi spēj ievērot maksājumu termiņus. Negatīvais aspekts ir tāds, ka tad, kad šie kredīti tiek izmantoti, lai izpildītu regulāras budžeta prasības, to atmaksa kļūst arvien grūtāka. Ja Jūsu kredītu ir piešķīris uzņēmums, kas nepiedāvā lētus darījumus, Jums var nākties segt paaugstinātas procentu likmes un/vai papildus izmaksas, kas pieskaitītas pie kredīta pamatsummas. Ir svarīgi rūpīgi izlasīt visus kredīta noteikumus un nosacījumus, lai saprastu, ar ko Jūs varētu saskarties, ja Jūs saskaraties ar grūtībām atmaksāt ātro kredītu.