ceturtdiena, 2016. gada 13. oktobris

Kā aprēķināt mājokļa kredīta maksājumu

Mājokļa kredīta kalkulators ir automatizēts rīks, kas palīdz lietotājam automātiski noteikt kredīta ikmēneša maksājumus, norādot dažādus kredīta aspektus, atmaksas termiņu un procentu likmi.
Šādus kalkulatorus izmanto lielākā daļa profesionālo banku un citi mājokļu kredītu aizdevēji, lai aprēķinātu kredīta ikmēneša maksājumus un ietaupītu laiku. Šis rīks ir brīvi pieejams internetā, un to var lejupielādēt vieglai lietošanai mājas apstākļos. Ar to var arī aprēķināt kredīta summu un uzzināt aprēķināto un prognozēto kredīta summu ar procentiem, vienkārši ievadot pamata informāciju par kredītu. Šis rīks ir ļoti noderīgs ikvienam, jo tas ietaupa daudz laika. Jebkuras procentu likmju vai kredīta summas izmaiņas neprasa veikt izmaiņas aprēķinos no paša sākuma, bet Jums ir nepieciešams mainīt summas attiecīgajās ailēs.

Ja Jūs plānojat iegādāties jaunu mājokli un Jums nav daudz zināšanu par mājokļa kredītu un nosacījumiem, kas ar to saistīti, mājokļa kredītu kalkulators ir labākais risinājums Jums. Te Jums ir nepieciešams ievadīt skaitļus par nepieciešamo kredīta summu, procentu likmi, ko aizdevējs iekasēs par kredītu un atmaksas periodu un Jūs tieši iegūsiet informāciju par kredīta ikmēneša maksājumu.
Kredīta kalkulatora mainīgie:

Kredīta summa: Tā ir kopējā kredīta summa, kas aizņēmējam nepieciešama. Ievadot šo summu un citu nepieciešamo informāciju, Jūs varat zināt, kāds būs ikmēneša maksājums, iegūstot konkrēto kredīta summu.

Gada procentu likme (%): Šī aile ir nepieciešama gada procentu likmes ievadei, ko iekasē bankas vai aizdevējs par kredīta izmantošanu. Gada procentu summa var atšķirties no bankas uz banku un no aizdevēja uz aizdevēju.

Kredīta atmaksas termiņš: Šī aile atspoguļo kopējo kredīta summas atmaksas periodu, ieskaitot procentu likmi. Aizņēmējam ir iespēja izvēlēties atmaksas termiņu saskaņā ar viņa maksātspēju. Ja aizņēmējs izvēlas īstermiņa periodu kredīta atmaksai, ikmēneša maksājums būs lielāks. Ja atmaksas periods ir maksimāls, ikmēneša maksājums būs minimāls.

Šis kredīta maksājumu aprēķināšanas rīks ir ieguvis popularitāti, jo to izmanto daudzi cilvēki, lai izvērtētu informāciju par mājokļa kredītu. Šis rīks var ietaupīt Jūsu laiku un pataupīt došanos pie aizdevēja vai uz banku, lai uzzinātu vairāk par kredītu.