pirmdiena, 2016. gada 7. novembris

Slikta kredītvēsture

Jo sliktāka kredītvēsture, jo niecīgākas ir Jūsu izredzes iegūt aizdevumu pie jebkura, it īpaši banku kredītu devējiem. Ja arī Jūs esat nokārtojis iepriekš nenokārtotās kredītsaistības, Jūsu kredītvēsture netiek uzlabota, jo neveiktā aizdevuma maksājuma vietā saglabājas ieraksts par maksājuma kavēšanu.

Tas nozīmē, ka kredītvēsturi nevar uzlabot vai izmainīt. Vienīgais, ko Jūs varat darīt, ir censties rūpēties par savu nākotnes kredītvēsturi un par to, lai tā veidojas pozitīva. Pēc iepriekšējas pieredzes var secināt to, ka lielākas iespējas saņemt aizdevumu ir tiem kredītu ņēmējiem, kuriem ir bijusi sabojāta kredītu vēsture tālākā pagātnē, jo liela daļā kredītu devēji pārbauda Jūsu kredītu vēsturi tikai par pēdējo gadu.

Ja pēdējais gads ir bijis veiksmīgs un Jums nav kavētu kredītu maksājumu, Jums ir liela iespēja saņemt nākamo aizdevumu. Tieši tāpēc nevar viennozīmīgi apgalvot, ka negatīvas kredītvēstures gadījumā aizdevums kategoriski tiek atteikts. Grūtāk saņemt aizdevumu ir tādās situācijās, kad personai, vēršoties pie aizdevēja, ir vēl joprojām nenokārtotas kredītsaistības pie citām kredītu kompānijām. Ja nav nokārtotas parādsaistības pie citām kredītu kompānijām, tad tas nozīmē, ka persona ir kredītnespējīga.

Lai izvairītos no tādām situācijām, kad nav iespējams atmaksāt aizdevumu vai veikt ikmēneša aizdevuma maksājumu, nedrīkst dzīvot pāri savām finanšu iespējām. Tas nozīmē, ja Jūsu alga ir 600 eiro mēnesī, Jūs nedrīkstat ņemt kredītu, kur ikmēneša maksājums ir 1000 eiro mēnesī. Tikai loģiski, ka banka vai nebanku kredītu devēji šādu summu Jums neizsniegs, taču tas ir lielisks piemērs tiem, kuri dzīvo pāri savai finanšu robežai. Ja Tava alga ir 600 eiro, tad loģiski būtu izvēlēties aizdevumu, kur ikmēneša maksājums nepārsniedz 200 eiro. Gudri aizņemties ir tad, kad 2/3 no Jūsu algas paliek pāri pēc kredītu nomaksas.
Aizņemies tagad ar atbildību!