svētdiena, 2015. gada 6. decembris

Jums ir bail runāt par finansēm?

Cilvēki, kam ir bail runāt par finansēm, daudz biežāk var nokļūt nepatīkamās finanšu situācijās nekā cilvēki, kas runā par finanšu problēmām. Vai ir iespējams, ka viņi nezina nevienu, ar ko viņi var brīvi runāt par savām finanšu problēmām? Varbūt cilvēkiem ir neērti un liekas apkaunojoši runāt par finanšu problēmām, tādēļ šī informācija tiek paturēta pie sevis. Ir grūti segt finanšu problēmas bez papildus palīdzības, ja pašam nav pieejami nepieciešamie līdzekļi. Ir iespējams izvairīties no šo problēmu apspriešanas, bet no pašām problēmām nekādi nevar izvairīties. Kā ar tām cīnīties efektīvi? Vai Jūs paturētu to noslēpumā un pieteiktos ātrajam kredītam internetā vai dotos pie drauga vai ģimenes locekļa pēc palīdzības?

Jums nevajadzētu samierināties ar to, ka Jūs nespējat segt visus izdevumus, tikai tādēļ, ka Jūsu alga tos nesedz. Parasti ir indivīdi, kas spēj izdzīvot ar nelieliem ienākumiem un arī Jums tas būtu jāiemācās, lai Jums nevajadzētu lūgt citu palīdzību. Atbilde, iespējams, varētu tikt rasta Jūsu mājās, ja Jūs radītu atvērtu diskusiju ar savu partneri un ģimenes locekļiem.

Finanšu resursi ir grūta tēma, ko apspriest, it īpaši ja to nav pietiekami daudz. Vai Jūsu otrajai pusei ir kāda konkrēta doma par finansiālā stāvokļa stabilizēšanu vai steidzamo izdevumu segšanu, kas Jūs pēkšņi piemeklējuši? Līdz brīdim, kad Jūs beidzot atzīsieties savai otrajai pusei par Jūsu finansiālo situāciju, tā pastāvīgi Jums traucēs. Cik ilgi Jūs turpināsit pārtikt no ātrajiem kredītiem? Jūsu otrai pusei, iespējams, nav ne jausmas un vai Jums liekas, ka šīs informācijas slēpšana nāks par labu Jūsu attiecībām?

Izklāstiet savu situāciju un kopā mēģiniet atrast risinājumu. Jūs varat izmantot ātro kredītu palīdzību tūlītēju izdevumu segšanai, bet tad izstrādāt plānu nākamajam mēnesim, kā tērēt mazāk. Kas vēl ietekmē Jūsu finanšu budžetu, izņemot Jūs abus? Vai Jums ir mazi bērni, ģimene vai draugi, kas lūdz Jums finanšu palīdzību? Jums ir jānostāda sevi pirmajā vietā un jādomā par savām finansēm vispirms un tikai tad, kad tās ir lieliskā stāvoklī, Jūs varat palīdzēt citiem.