svētdiena, 2016. gada 10. janvāris

Kā taupīt un iekrāt?

Ieguldiet Jūsu pensijas 2. Un 3. līmenī. Zema alga nav attaisnojums regulāri neveikt iemaksas. Ja Jūs pašlaik strādājat, izmantojiet šo iespēju. Neaizmirstiet, ka pensijas uzkrājumi ietver nodokļu atvieglojumus, tāpēc tas ir liels ieguldījums jeb IIN atguvi. Vairāk lasiet banku mājas lapās.

Saglabājiet labu līdzsvaru. Veidojot plānu, ir svarīgi ņemt vērā, ka Jums tas būs jāievēro ilgtermiņā. Tātad tam ir jābūt saprātīgam. Nesamaziniet Jūsu pārtikas budžetu pārāk daudz, kas var kompromitēt Jūsu ģimenes veselību. Ilgtermiņā, kāds no ģimenes locekļiem varētu saslimt nepietiekama uztura dēļ un Jums galu galā būs jāsedz augstāki medicīnas rēķini.

Dodiet sev pārtraukumu. Neatsakieties no atpūtas vai izklaides aktivitātēm. Ja Jums ir mazs budžets, ietveriet tajā aktivitātes, kas neprasa lielu naudas summu, bet kas var būt patiesi patīkamas un noderīgas tajā pašā laikā.

Ienākumi - Ienākumi ir vienkāršākais un pamanāmākais Jūsu budžeta aspekts. Ja Jūs veidojat budžetu, Jums būs nepieciešams zināt, cik daudz kopumā Jūs saņemat katru mēnesi un kad Jūs to saņemat. Jūsu algas izmaksas termiņi ir svarīgi, jo tie palīdzēs Jums noteikt, kurus rēķinus Jums ir iespēja nomaksāt no Jūsu algas.

Ja Jūs strādājat gadījuma darbus, vai Jums ir mainīgi ienākumi, pievienojiet tos Jūsu ikmēneša ienākumiem. Tikai nepārvērtējiet savus ienākumus. Vienmēr ir labāk nenovērtēt pietiekami augstu un pierast pie mazākas iztikas nekā pārvērtēt un mēģināt samazināt izmaksas vēlāk.