piektdiena, 2014. gada 31. janvāris

Dažādi kredītu veidi

Pirms Jūs salīdzināt patēriņa kredītus, Jums jāsaprot, ka tie atšķiras no cita veida finanšu kredītiem, piemēram, mājokļu kredītiem. Parasti termins "patēriņa kredīts" ietver dažāda veida produktus. 

Auto kredīti tiek iedalīti kā kredīti pret ķīlu. No otras puses, patēriņa kredīti tiek iegādāti pēc labi pārdomāta plāna un Jums nav kārdinājuma tērēt vairāk, nekā tik, cik Jūs varat atļauties. Kredīti pret ķīlu un kredīti bez ķīlas Ja kredīts ir pret ķīlu, tas nozīmē, ka tas ir iegādāts, nodrošinot to pret aktīvu, kas Jums pieder, un parasti tas attiecas uz īpašumu, kas tiek iegādāts par kredīta summu. Ja Jūs nespējat atmaksāt kredītu, aizdevējs var pārņemt ieķīlāto aktīvu savā īpašumā. Izmantojot kredītu bez ķīlas, Jums nav jāieķīlā kāds īpašums kā nodrošinājums un kredīts tiek piešķirts, pamatojoties uz līgumsaistībām, ko Jūs uzņematies, lai atmaksātu to atpakaļ. Kad Jūs salīdzināt patēriņa kredītus bez ķīlas un kredītus pret ķīlu, Jums ir jāņem vērā šādas lietas.


  • Piesakoties patēriņa kredītam pret ķīlu, Jūs varat aizņemties daudz vairāk nekā izmantojot patēriņa kredītu bez ķīlas, turklāt tas ļauj Jums veikt maksājumus ilgākā laika periodā.
  • Patēriņa kredītiem pret ķīlu ir zemākas procentu likmes nekā kredītiem bez ķīlas.
  • Jūs varat iegūt patēriņa kredītu pret ķīlu vieglāk. Aizdevējiem, kas piešķir kredītus bez ķīlas ir stingrāki kredītu piešķiršanas kritēriji.