trešdiena, 2015. gada 22. jūlijs

Ēšana ārpus mājas

Šķiet, ka mēneša beigās Jums nekad nav palicis pāri pietiekami daudz līdzekļu, vai to nav vispār. Kad Jums tas ir apnicis, Jūs nospraužat sev mērķi izveidot budžetu. Tātad, Jūs un Jūsu laulātais (vai varbūt tikai Jūs) apsēžaties un pierakstāt visu, ko esat iztērējuši pēdējā mēneša laikā un Jūs jūtaties apņēmības pilni. Jums ir plāns.

Problēma, ar ko sastopas lielākā daļa mājsaimniecību, ir tuvāko nedēļu laikā gaidāmie "neparedzētie" izdevumi. Līdz ar tiem, budžeta plāns ir izkūpējis gaisā. Apskatīsim budžeta apdraudējumus, ko Jūs varētu uzskatīt par "neparedzētiem".

Es bieži tiekos ar cilvēkiem, kuri tērē vairākus desmitus eiro dolāru mēnesī restorānu apmeklējumiem. Tās varētu būt pusdienas, vakariņas vai abi. Personīgi, es mīlu restorānu ēdienu, bet es bieži uz tiem negāju, kad mēģināju atbrīvoties no parādiem: Rolton nūdeles un saldētas picas bija mūsu ēdienkartes pamata sastāvdaļas. Tagad mēs varam reizēm baudīt jauku maltīti, bet mēs mēģinām uz tā ietaupīt, jo ir tik daudz citu veidu, kā tērēt savu naudu. Tātad mans padoms ir ņemt līdzi pusdienas uz darbu un nedoties uz restorāniem pārāk bieži. Vienīgais izņēmums ir, ja esat izkļuvis no parādiem, Jums ir 6 mēnešu izdevumi ārkārtas krājkontā, Jūs esat atlicis 15% pensionēšanās kontā un bērnu koledžas fondā. Tādā gadījumā Jūs varat doties uz restorāniem, kad vien vēlaties, kamēr vien Jūs tam laicīgi veltāt vietu budžetā.