ceturtdiena, 2015. gada 23. jūlijs

Ūdens un nauda

Ūdens ir lieliska metafora personīgajām finansēm un to pārvaldīšanai. Tas plūst iekšā un ārā no mājām, tajā pašā laikā, mēs īsti par to nepadomājam, līdz mēs neesam ieguvuši pietiekami daudz. Ūdens plūsmu un virzienu var arī kontrolēt ar santehnikas un cauruļvadu palīdzību, un mēs varam likt tam iet tur, kur tas ir nepieciešams un kad tas nepieciešams, tikai pagriežot krānu. Patiesībā, kad ūdensvads pārsprāgst, mēs krītam panikā un zvanām ekspertiem, lai tie veiktu ārkārtas remontu!

Tātad, kāpēc mēs nekrītam panikā, kad mūsu dzīvesveidā rodas naudas noplūde?

Fakts ir tāds, ka, tāpat kā nepamanīts ūdensvada plīsums, arī naudas aizplūšana nederīgos tēriņos var palikt nepamanīta ilgu laiku. Lielākā daļa cilvēku neredz vai nesaprot, kur paliek visa viņu nauda. Simtiem vai pat tūkstošiem eiro noplūst katru dienu no miljoniem cilvēku visā pasaulē tikai tāpēc, ka viņi neredz, kas notiek, vai neapzinās, ka to ir viegli labot. Vai esat viens no tiem?

Finanšu noplūde rodas, kad cilvēki nekontrolē, kur tā tiek tērēta un nevar pievienot atsevišķus kredītkaršu darījumus kopējam rēķinam mēneša beigās. Finanšu noplūde ietver manipulācijas un neapzinātus tēriņus veikalos, iegādājoties apģērbu bērniem, iepērkoties reklāmu mudinātiem u.c. Cilvēki nelietderīgi tērē naudu, kad viņi ēd pārāk daudz, dzer pārāk daudz, iepērkas pārāk daudz vai tērē pārāk daudz. Cilvēkiem, kas to dara, nav sistēmas, lai sekotu saviem tēriņiem. Vai esat viens no tiem?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru